Izvor: B92, 23.Avg.2014, 14:10 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Lagani letnji ručak: Karfiol sa parmezanom
Pripremite ovaj lagani letnji obrok koji se brzo sprema i veoma je ukusan.
Sastojci
Priprema
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. 2. Očistite karfiol i isecite ga na komade. U velikoj činiji pomešajte iseckan luk, grančice timijana, beli luk i maslinovo ulje. Posolite i pobiberite i lagano protresite. Rasporedite ovu smesu od karfiola u pleh za pečenje i pecite oko 30 minuta. Okrenite karfiol da se i užućka i sa druge strane i dodajte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parmezan. Pecite još 10-15 minuta. Služite toplo ili nasobnoj temperature.
Napomena
Za ovaj recept možete upotrebiti i običan žuti luk ili crveni luk i malo ga zasladiti.
Izvor i foto: hranazadusu.com