Labrador VIŠE NIJE NAJPOPULARNIJA RASA PASA na svetu: Evo ko je dospeo na prvo mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2023, 19:00

Labrador VIŠE NIJE NAJPOPULARNIJA RASA PASA na svetu: Evo ko je dospeo na prvo mesto

Dobro se slažu sa drugim životinjama, ali i sa ljudima!

Labrador više nije najpopularnija rasa pasa u Sedinjenim Državama jer su francuski buldozi preuzeli prvo mesto, naime, labradori su prema podacima organizacije sa sedištem u Njujorku bili je najpopularnija rasa pasa 31 godinu, sve do 2022. Godine.

Ali "francuzi" su se "dugo godina tiho peli na lestvicama", stoji u psaopštenju AKC-a.

- Dobro se slažu s drugim životinjama i uživaju u stvaranju novih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijatelja među ljudima, kaže AKC dodajući da nije ni čudo da se gradsko stanovništvo od Pariza do Peorije zaklinje u tu vrlo zabavnu i druželjubivu rasu. Nakon francuskih buldoga i labradora, među pet najpopularnijih rasa u 2022. Godini su bili zlatni retriver, nemački ovčar i pudlice.

Francuski buldozi, poput njihovih engleskih rođaka i mopsova, imaju kratku njušku, što može dovesti do problema s disanjem i drugih zdravstvenih komplikacija. Dospeli su na naslovnice 2021. godine, kada su pop zvezdi Lejdi Gagi naoružani napadači ukrali dva francuska buldoga dok ih je šetač vodio u šetnju. Kasnije su vraćeni, a trojica pljačkaša uhvaćena su i zatvorena zbog slučaja u kojemu je šetač pogođen metkom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.