Krempita na Letin način za prave sladokusce VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2020, 14:02

Krempita na Letin način za prave sladokusce VIDEO

Svako ko voli krempitu treba da proba ovaj kolač iz Letine kuhinje. Brzo se sprema.

Sastojci za koru:

6 kašika brašna

6 kašika šećera

6 žumanaca

1/2 praška za pecivo

1 vanilin šećer

150 ml mleka

75 ml ulja

Sastojci za fil:

1l vode (odvojeno 350ml i 650ml)

4 pudinga od vanile

300 g šećera

6 belanaca

Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Počnite sa pripremom kore tako što ćete izmiksirati 6 žumanaca, nakon toga ubaciti 6 kašika šećera, vanilin šećer i ulje, nastaviti sa miksiranjem. Dodati mleko, pa staviti brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umiksirati da se dobije homogena smesa. Smesu zatim preliti u posudu za pečenje. Peći na 180 stepeni 15-20 minuta.

Dok se kora peče pipremite fil. U 350 ml vode razmutiti prah 4 pudinga od vanile. U šerpu dodati 650 ml vode i šećer i počnite sa zagrevanjem. Ubaciti razmućen puding u šerpu i mešati dok se ne zgusne. Sve to raditi na srednjoj temperaturi. Zatim izmiksirati belanca i šećer u čvrst sneg i dodavati postepeno puding, sve vreme mutiti dok se smese ne sjedine.

Takav fil preliti preko ispečene kore, ostaviti krempitu u frižideru 2 sata, možete po želji posuti kakao prahom i servirati. Prijatno!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.