Konturisanje lica: Zbog čega su dermatolozi protiv tenturing trenda

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 10:10

Konturisanje lica: Zbog čega su dermatolozi protiv "tenturing" trenda

Ne tako dobar...

Lep preplanuo i sjajan ten svi bismo voleli da imamo tokom cele godine, to je jasno. Baš zbog toga pripadnice nežnijeg pola, kao i uvek, snalaze se na razne načine kako bi to postigle.

Ako ste jedna od tih snalažljivih, verovatno ste već upoznati sa izrazom "tantouring", to jest načinom iscrtavanja, konturisanja lica pomoću kreme za samopotamnjivanje. Za one koji, ipak, ne znaju o čemu se radi, pričamo o trendu koji propagira da se umesto bronzera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koristi pomenuta krema koja se ne spira tako lako.

Međutim, sad je jedna korisnica TikTok-a konturisanje lica podigla i na novi nivo, kad je umesto kreme za samopotamnjivanje odlučila da koristi onu sa zaštitnim faktorom.

Naime, pomenuta devojka na popularnoj društvenoj mreži u svom videu prikazala je kako je nanela dve kreme za sunčanje, jednu sa zaštitnim faktorom 30 na celo lice i drugu s onim od 90, koji je stavila na čelo, obraze i bradu. Nakon ovoga usledila je polemika da li je i koliko ovo zdravo za kožu, a sama tema privukla je pažnju i dermatologa, koji su imali šta da kažu o ovom novom trendu za konturisanje lica.

- Nikako nije dobra ideja da ne zaštitite svoje lice podjednako od sunčevog zračenja... – kaže dermatolog Mona Gohara.

Vaša koža će, svakako, platiti cenu ako je izlažete suncu - stvaranje bora, depigmentacija, gubljenje elastičnosti, ali nikako nećete moći da napravite pravilne konture s ovim kremama zbog previše znojenja, kvašenja (u cilju osvežavanja lica), a proces bi zbog svega toga trebalo da ponavljate na svaka dva sata.

- Osim toga, vaša koža će dobiti nejednak pigment kome će trebati meseci ili godine da se izjednači - dodala je doktorka.

Što se tiče konturisanja lica kremom za samopotamnjivanje, doktorka Mona nema ništa protiv, čak misli i da je "slatko".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.