Koliko čučnjeva treba da uradite da biste videli pomak

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2019, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko čučnjeva treba da uradite da biste videli pomak

Prvo i najvažnije: da biste postigli svoj cilj (recimo… da vam farmerke stoje onako kako ste zamislili) morate čučnjeve raditi pravilno.

Stanite raširenih stopala malo više od širine ramena. Ramena blago zabacite unazad, kičma u neutralnom položaju, prava, trbušni mišići stegnuti da biste uspeli da zadržite pravilan položaj tokom izvođenja vežbe.

Ruke blago savijte u laktovima, dlanovi su okrenuti jedan ka drugom.

Dok se spuštate, vodite >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << računa da vam kolena idu "u spolja", leđa treba da ostanu prava, a "dubina" čučnja zavisi od vaše kondicije, generalno, trebalo bi da se spuštate dok vam butine ne budu paralelne s podom.

Pogled treba da bude usmeren pravo, jer tako osiguravate da će vam leđa ostati u pravilnom položaju.

Tokom izvođenja vežbe, težište treba da bude na petama i spoljašnjoj ivici stopala.

E sad… ne postoji "magičan" broj čučnjeva koji će vam garantovati zadnjicu kakvu želite. Ali, većina fitnes instruktora slaže se da je za početnike prava mera dva do tri puta nedeljno, tri do pet serija od osam do 12 ponavljanja, piše Reader's Digest.

I, naravno, za čučnjeve važi isto što i za sve ostale vežbe: ne zapinjite i ne žurite nigde. Dajte telu dan odmora između treninga.

Dobra stvar je što vam za čučnjeve nije potrebna nikakva dodatna oprema, radite samo koristeći težinu sopstvenog tela, aktivirajući pri tome mišiće nogu, zadnjice, trbušne i leđne mišiće.

A pošto se aktiviraju velike mišćne grupe, troši se i dosta kalorija. Pa, šta čekate? Proleće će doći pre nego što vam se čini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.