Kako se pravi peglana paprika za zimu

Izvor: Lepota i zdravlje, 12.Sep.2024, 12:02

Kako se pravi peglana paprika za zimu

Ovih dana dok svi užurbano pripremaju zimnicu, jedan recept posebno je tražen. U pitanju je nezamenljiva peglana paprika.  Kakva bi to zimnica bila bez kisele crvene paprike. To je jedan od najtraženijih artikala na rafovima marketa tokom cele zime. Dobra vest je da ne morate da kupujete peglanu crvenu papriku – možete lako i sami da je napravite. A mi imamo odličan recept koji uspeva čak i početnicima. Peglana paprika: I ne znate koliko je zdrava @murzik823 #кулинариядома >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << ♬ оригинальный звук – Ольга Kisele paprike odličan su izvor dragocenih probiotika bez kojih nema dobrog varenja niti zdravlja creva. Probiotici su ključni za dobro funkcionisanje imunološkog sistema, a jak imunitet je ono čemu svi težimo i što će nas sačuvati od virusa i bakterija koje haraju u jesenjem i zimskom periodu. Osim probiotika, u peglanim paprikama ima i obilje vitamina C koji jača imunitet i štit inas od gripa i prehlade. Dakkle, ukus nije jedini razlog zbog kojih ih toliko volimo. Kako se pripremaju Sastojci: 5 kg crvene paprike 1 l vode 500 ml sirćeta 100 g šećera 125 g meda 3 kašike soli 5 g konzervansa 5 g vinobrana 1 koren rena malo bibera u zrnu Priprema: Crvene paprike roge uzdužno preseći napola i očistiti od peteljki i semena. U većoj šerpi sjediniti vodu, sirće, šećer, med i so, pa prokuvati da se sastojci rastu. Po nekoliko paprika spuštati u ključalu smesu i kuvati oko 3 minuta. Vaditi ih rešetkastom kašikom da bi se ocedile od suvišne tečnosti. Na isti način probariti sve paprike. Staklene tegle i poklopce oprati i sterilisati u zagrejanoj rerni na 50°C. Oceđene paprike gusto poslagati u sterilisane tegne, jednu do druge. Tečnost u kojoj su se paprike kuvale procediti pa dodati u nju konzervans i vinobran te mešati dok se ne rastope. Prelivom napuniti tegle s paprikama, u svaku ubaciti 2-3 zrna bibera i jedan štapić korena rena. Zatvoriti ih poklopcima i utopliti (obložiti debelim ćebetom) pa ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi. Sutradan ih poslagati u špajz. Prijatno! Micolino/gettyimages.co.ukThe post Kako se pravi peglana paprika za zimu appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.