Kako sami da napravite svoju omiljenu grickalicu

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 11:45

Kako sami da napravite svoju omiljenu grickalicu

Možete je spremiti i u svojoj kuhinji.

Poreklo tortilja čipsa datira još 1943. godine iz grada Piedras u Meksiku, kada su žene američkh vojnika stigle u restoran i od kuvara tražile da im se spremi nešto jednostavno i brzo.

Vlasnik Ignasio Naćo Anaja nije imao dovoljno sastojaka da pripremi konkretno jelo - imao je svega nekoliko tortilja, malo rendanog sira i papričice. U trenutku je izmislio recept: izrezao je tortilje na trougliće - tortilja čips - stavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rendani sir i malo papričica, te je sve zajedno smestio u rernu na nekoliko minuta i dobio novo jelo - naćose. Žene su se oduševile ovom novonastalom grickalicom, a vrlo brzo se recept proširio celom Amerikom.

Sastojci:

Priprema:

Zamesite testo od brašna, semenki, vode i margarina. Podelite smesu na kuglice i pustite da odstoji pola sata.

Kuglice položite na papir za pečenje, pa ih secite na tanke kolutiće.Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.