Kako da budete fit i za vreme praznika ?

Izvor: S media, 05.Jan.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da budete fit i za vreme praznika ?

Praznični sto je prepun izazova, ali uz praktične savete možete da ih pobedite i izbegnete gomilanje suvišnih kilograma. Treneri i nutricionisti slavnih pripremili su nekoliko najpraktičnijih saveta kao što su izbegavanje koktela i belog hleba i češće konzumiranje belog mesa.



Preskočite koktele


- Praznici nisu opravdan razlog da odvojimo mozak od tela. Uživajte u hrani, ali jedite i pijte s merom – savetuje Dejvid Kirša, nutricionista >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i trener Hajdi Klum i En Hatavej. Kirš takođe, između ostalog, savetuje i izbegavanje slatkih koktela u širokom luku i eventualno konzumiranje crnog vina, naravno, uz obilno ispijanje vode.

Koktel: 163 kalorije po piću

Crveno vino 114 kalorija po čaši

Ušteda: 49 kalorija

Grickajte bademe

- Predivno aranžirani poslužavnici s hranom za vreme praznika već samim izgledom podstiču nesvesno prejedanje. Rešenje je zavarati se i okupirati ruke čašom vode ili crnog vina, kako ne bismo posezali za privlačnim poslasticama. Najpre morate da nađete mesto na koje ćete odložiti čašu kako biste uzeli nešto s tanjira s grickalicama. Dok ga tražite, dobićete na vremenu da razmislite o tome što bi bilo najbolje za grickanje, a možda i sasvim odustanete od zalogaja – savetuje Džeki Keler, trener koja je radila s Riz Viterspun, Anđelinom Džoli i Šarliz Teron.

Sir i krekeri (8 komada): 305 kalorija

Bademi (22 komada): 164 kalorije

Ušteda: 141 kalorija



Izbacite beli hleb


- Što manje hleba, to manji unos kalorija. Ukoliko ne možete u potpunosti da izbacite hleb iz ishrane, onda zamenite beli hleb crnim. Time ćete dobiti više vlakana i manje šećera – objašnjava trener Dženet Dženkins.

Beli hleb: 351 kalorija, dve kriške hleba

Crni hleb: 250 kalorija, dve kriške hleba

Ušteda: 151 kalorija

Odaberite belo meso

- Nemojte da trpate hranu na tanjir. Postoji bezbroj načina da izbegnete debljanje, ali da i dalje uživate u hrani. Na primer, umesto crvenog mesa, odaberite belo koje je manje masno – kaže Majk Aleksander, trener koji je radio sa Džesikom i Ešli Simpson.

Tamno meso: 384 kalorije na otprilike 200 grama

Belo meso: 322 kalorije na 200 grama

Ušteda: 62 kalorije

Izvor: Savremena žena

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.