Kako čuvati osnovne namirnice u kuhinji?

Izvor: B92, 22.Sep.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako čuvati osnovne namirnice u kuhinji?

Ukoliko planirate da uskoro idete u nabavku, nakon povratka kući imajte na umu kako pravilno da rasporedite kupljene namirnice kako bi što duže ostale sveže.

Većinu namirnica najbolje je konzumirati dok su sveže. Međutim, tempo života je takav da često nemamo vremena da idemo svakodnevno u kupovinu pa mnogi moraju da se snalaze sa nedeljnim šopingom namirnica koje se potom rasporede kroz dane u nedelji.

Ukoliko želite da ih duže zadržitei svežim, banane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvek razdvojite jednu od druge. Tako ćete usporiti njihovo ubrzano dozrevanje.

Luk nikada nemojte držati u najlonskim kesicama, nego u papirnim na kojima bi najbolje bilo probušiti nekoliko rupica radi ventilacije.

Zelenu salatu čuvajte u posudi s poklopcem, u frižideru.

Hleb će duže ostati svež ukoliko ga odložite u plastičnu kesicu u koju ćete staviti stabljiku celera ili ga pak držite u lanenoj ili pamučnoj krpi.

Tvrdi sirevi čuvaju se umotani u pamučne salvete, a da se sir ne bi ubuđao, čuvajte ga s kockicom šećera.

Kafu i čaj nakon otvaranja premestite u limene ili plastične vakuum posude. Tako ćete sačuvati aromu, ali i ostale namirnice u blizini.

izvor i foto: gloria; ambro/freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.