Joga je spas: Samo jedna poza i vaš celulit će nestati

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2016, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joga je spas: Samo jedna poza i vaš celulit će nestati

Svaka žena osetljiva je na svoje butine i zadnjicu. To su uglavnom najkritičniji delovi tela, gde se salo prosto lepi, a o celulitu i strijama da ne govorimo. I dok sa nekim kilogramom viška lako možemo izaći na kraj, celulit je već druga priča. Kako bi se rešili ovog problema potrebno je mnogo muke: redukcija ishrane, vežbanje, masaža, razne kremice... I posle svega toga razultati su jedva vidljivi. Sada su naučnici otkrili da je za sve one koji muku muče sa pomorandžinom korom pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rešenje joga.

Naime, osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže i u borbi protiv celulita. Studije na Univerzitetu Harvard dokazale su da je vežbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu.

Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na opštem stanju tela, a telo zaista i postaje mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane - izbaci šećer i svi rafinisani proizvodi te pokušate da se hranite na što zdraviji i prirodniji način koji preporučuje sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašasti plodovi, sveži nemasni sirevi… Rezultati su zagarantovani!

Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, ova je najefikasnija.

A evo kako se radi:

Zauzmite stav uskog raskoraka. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savijte u kolenu te je podignite prema gore. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema krovu.

Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.

Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji deo tela i levu ruku uvis.

U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju.

Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja podstiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisieonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv masnoća.

Vratite se u početni položaj pa vežbu ponovite i na drugoj nozi.

Svakodnevno praktikujte ovu pozu (možete da kombinujete i s drugim joga pozama) oko 20 minuta kako biste vidno popravili stanje. Ako ne možete svakodnevno, vežbajte barem 20 minuta tri puta nedeljno.

Vežbu morate da radite što je smirenije, sporije i kontrolisanije moguće. Rezultati su vidljivi već za mesec dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.