Jestivo zlato – luksuzni hit

Izvor: Šminkerka.com, 13.Nov.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jestivo zlato – luksuzni hit

Šta sve neće izmisliti u svetu, i to postati hit, pitate se verovatno. Poslednjih godina veliku popularnost doživelo je ni manje ni više – jestivo zlato.

U Dubaiju je najpravljen jedan od najskupljih kolača na svetu, čuveni Zlatni feniks čija je cena dostizala i preko 1.000 dolara. Ovaj kolač se pravi čak 2 dana i ono što je vrlo zanimljivo kod njega je to što je u celosti jestiv, nema delova koji nisu za jelo.
Jestivo zlato, iako je veću popularnost doživelo tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Šminkerka.com << poslednjih godina, ono postoji velikovima, bukvalno je počelo da se koristi kada i razni zlatni dukati i zlatnici.
U današnje vreme se i mnoga druga luksuzna jela znaju posuti listićima zlata pa dobiju još dosta na svojoj vrednosti. Zlato kao dodatak ishrani je regularno zavedeno, i to pod šifrom E175. Uglavnom se za ove svrhe koristi 23-karatno i 24-karatno zlato, odnosno ono najčistije, sa što manje primesa.
S obzirom da je cena zlata kroz istoriju, na duži vremenski period konstantno rasla, otuda ne čudi zašto je jestivo zlato iz godine u godinu sve popularnije. Trenutno jedan gram zlata na berzi košta oko 40 dolara.
Danas se u mnogim prestižnim lokalima širom sveta, listići zlata dodaju u razna jela, napitke i ostale specijalitete. Pravi je hit i vrlo je traženo medju bogatim ljudima i poznatim ličnostima željnim prestiža i luksuza.
Ono što je posebno zanimljivo, da su čuveni alhemičari i hermetisti oduvek verovali u lekovitu moć zlata, pa su neki od njih koristili zlato i u te svrhe odnosno pored prestiža i luksuza, i zbog njegovih lekovitih svojstava koje može imati na čovekov organizam.
Najveće prednosti zlata su uglavnom za zglobove i bolesti reume, kao za cirkulaciju i jačanje vašeg imunog sistema. Smatra se da se zlato izbaci iz tela za oko 24 časa, a da dobrobiti ostaju dosta duže.
Ukoliko u nekom restoranu budete u prilici da isprobate jestivo zlato i imate dovoljno novca da to sebi priuštite, svakako razmislite o toj opciji. Prijatno!

Nastavak na Šminkerka.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šminkerka.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šminkerka.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.