Jednostavan trik da brzinski popravite zaglavljen rajsferšlus

Izvor: Prva.rs, 16.Okt.2016, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavan trik da brzinski popravite zaglavljen rajsferšlus

Većina ljudi u ovakvoj situaciji pokušava da povuče drškicu rajsferšlusa koliko god može jako, u nadi da će se tako odglaviti. Ipak, na ovaj način ćete pre uspeti da polomite ručkicu nego da zapravo odglavite šnir.
Sledeći put kad vam se ovo desi (a desiće se) poslužite se jednostavnom cakom - na sam rajsferšlus nanesite neki lubrikant. Ne, ne onaj koji inače koristite u krevetu, jer može da ostavi fleke na odeći, već bilo šta što imate u kući, a što je klizavo. To može >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << da bude sapun, balzam za usta ili običan krejon za crtnje. U obzir dalje dolaze kuhinjsko ulje, koje se nanosi pomoću štapića za uši, ili vosak od sveće.
Bilo šta od toga nanesite na same zupčanike direktno iznad i ispod rajsferšlusa, a onda uhvatite ručkicu i lagano ga klimajte gore-dole i levo-desno, kako bi se sredstvo koje ste naneli rasporedilo svugde.
U roku od desetak sekundi, rajsferšlus će jednostavno skliznuti sa problematične tačke, a vi zatim možete lepo da vidite da li je problem napravio neki končić ili parče materijala, pa možete da ga uklonite.
Izvor: 24sata.rs

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.