Javno slušanje: „Uloga i značaj HPV imunizacije“

Izvor: Lepota i zdravlje, 13.Dec.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno slušanje: „Uloga i značaj HPV imunizacije“

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije (mala sala), Trg Nikole Pašića 13, u sredu 14. decembra 2016. godine, sa početkom u 11.00 časova, biće održano Javno slušanje na temu „Uloga i značaj HPV imunizacije“. Foto: Guliver/Getty images Prisutnima će se obratiti predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, direktorka Kancelarije svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Zsofia Pusztai i istaknuti zdravstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << radnici iz oblasti ginekologije i imunologije. Smrtnost od karcinoma grlića materice u Srbiji je skoro najveća u Evropi, a godišnje se oko 1200 žena dijagnostikuje sa ovim oboljenjem. U Srbiji od raka grlića materice oboli četiri, a umre jedna žena dnevno. Javno slušanje „Uloga i značaj HPV imunizacije“ organizuje se u cilju unapređenja javne svesti o značaju i mogućnostima prevencije HPV oboljenja imunizacijom.  

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Javno slušanje: „Uloga i značaj HPV imunizacije“

Izvor: Scandal.rs, 13.Dec.2016

Prisutnima će se obratiti predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar, direktorka Kancelarije svetske zdravstvene organizacije za Srbiju Zsofia Pusztai i istaknuti zdravstveni radnici iz oblasti ginekologije i imunologije...Smrtnost...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.