Imaš osećaj KAO DA PADAŠ U SNU? Evo šta to znači!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:58

Imaš osećaj KAO DA PADAŠ U SNU? Evo šta to znači!

Evo odgovora na najčešća pitanja o snovima.

Dobro nam je poznato da nam je san preko potreban, da je najzdravije spavati od šest do osam sati i da bi trebalo buditi se uvek u isto vreme kako bismo bili zdravi, ali postoje još neka pitanja na koja bi mnogi voleli dobiti odgovor.

Stručnjaci su odabrali nekoliko najčešćih i najzanimljivijih, a prenosi ih Daily Mail.

Sigurno vam je poznat onaj osećaj kada se trznete u snu jer imate osećaj kao da padate, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa se pitate kako i zašto se to dogodilo? Stručnjaci kažu da uglavnom 45 do 60 minuta nakon što zaspimo počinje REM faza sna – u njoj sanjamo i svi mišići su paralizirani, kontrole nad vlastitim telom nema. Ako smo se našli u nekom periodu punom stresa, umora i ako ne spavamo dobro, REM faza će nastupiti i pre nego što je telo spremno, odnosno pre nego što se mišići paraliziraju. Samim tim, i snovi će početi tada, a telo će reagirovati na prizore koje vidimo. Takvo trzanje je bezopasno, ali dovoljan je znak da ne spavate kvalitetno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.