Imamo najbolji recept za pileći paprikaš

Izvor: Lepota i zdravlje, 19.Jul.2024, 14:03

Imamo najbolji recept za pileći paprikaš

Paprikaš je jedno od onih jela koje svi vole. Brzo se sprema i još brže pojede. A mi imamo najbolji recept za pileći paprikaš. Porcija paprikaša snabdeće vaše telo neophodnim proteinima, vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Ovo jelo možete  prilagoditi svom ukusu dodavanjem drugih vrsta povrća ili začina. Samo obratite pažnju na količinu soli i ulja koje koristite kako biste održali jelo zdravim. Ovo je najbolji recept za pileći paprikaš Pileći paprikaš nije samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << preukusno jelo koje se brzo i lako priprema, već je i veoma hranljivo i zdravo jelo. A zdravim ga čine sledeći sastojci: Pileće meso je izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina B i minerala kao što su fosfor i selen. Paprike su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima. Crni i beli luk dodaju aromu i sadrže antioksidanse koji podržavaju imunološki sistem. Paradajz je dobar izvor vitamina C, A, kalijuma i dragocenog likopena. Ljuta papričica daje pikantan ukus, a njen glavni sastojak kapsaicin je jedan od najmoćnijih čuvara našeg zdravlja. Sastojci: 500 g pilećih prsa, isečenih na kocke 2 veće crvene paprike, isečene na kockice 1 veća paprika babura, isečena na kockice 1 veća glavica crnog luka, isečena na sitne kockice 2 čena belog luka, sitno iseckana 2 paradajza, isečena na kockice 2 kašike paradajz paste 2 kašike ulja (maslinovo ili suncokretovo) 1 kašika aleve paprike oo i biber po ukusu 500 ml pileće supe ili vode 1/2 kašičice tucanje ljute paprike (opciono, ako volite ljuto) Uputstvo: U velikom loncu, zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i beli luk i dinstajte ih dok ne postanu staklasti. Dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Dodajte crvenu i papriku baburu, paradajz, paradajz pastu, crvenu papriku u prahu, so, biber i ljutu papričicu (opciono). Promešajte. Sipajte pileću supu (ili vodu) preko svega i pustite da jelo proključa. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte lonac. Neka se paprikaš krčka oko 30-40 minuta dok piletina ne bude mekana i sočna. Prijatno! @aliyah_tejada I’m lying!! I’m always hungry!! #bolitasdepapa #paparellena ##appetizer##bocadillo##picaderadominicana##carnemolida##queso##cheesepull##meatandcheese##potato##hispanicfood##groundbeef ♬ original sound – Kgm Motau   larik_malasha/gettyimages.co.ukThe post Imamo najbolji recept za pileći paprikaš appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.