ISTORIJA SE PONAVLJA: Američke glumice protiv kraljevske porodice vode 2:0 !

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA SE PONAVLJA: Američke glumice protiv kraljevske porodice vode 2:0 !

Za sada...

Dinastija Vindzor proživljava velike promene posle odluke princa Harija da napusti kraljevske dužnosti.

Princ i njegova supruga, nekadašnja američka glumica Megan Markl, objavili su pre pet dana da se povlače s dužnosti koje im nameće kraljevska porodica i da žele da budu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta objavila je da podržava odluku svog unuka i njegove supruge i da je pred njima prelazno doba u kome će odlučiti o detaljima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << otkaza. Nije otkrila hoće li Hari i Megan izgubiti kraljevske titule, ali se to moglo naslutiti budući da ih je u saopštenju oslovila imenima što nikad pre nije radila.

Mnoge je Megzit podsetio na najveći skandal u istoriji Vindzora i abdikaciju kralja Edwarda VIII. Dogodilo se to 1937. godine kada je kralj Edvard upoznao američku glumicu Volis Simpson.

Volis i kralj Edvard počeli su vezu dok je ona još bila u braku, a javnost je za vezu uskoro i saznala. Iako je dotad bio jako popularan, Edvard je odmah po objavi veridbe sa Volis postao omražen. Bilo je jasno da će je oženiti i pre nego što se njen brak završio.

Tadašnji engleski premijer Stanli Boldvin upozorio je kralja da javnost nikada neće prihvatiti dvostruko razvedenu ženu kao kraljicu pa mu je izneo tri opcije koje su u tom trenutku bile moguće: da zaboravi Volis Simpson, da je oženi usprkos volji naroda i ministara ili da abdicira.

Kralj je izabrao treću opciju i zbog žene se odrekao krune.

Dva dana nakon abdikacije Edvard je od brata, novog kralja, Džordža VI. dobio novokreiranu titulu vojvode od Vindzora. Posebnom zakonskom odredbom vraćeno mu je oslovljavanje Kraljevskom Visosti, ali je određeno da njegova supruga i deca neće biti tako oslovljavana i da njegova deca neće imati mesta u nizu naslednika.

Džordž VI je otac današnje britanske kraljice Elizabete koja na svojoj kruni može da zahvali upravo činjenici da je američka glumica koštala njenog strica prestola.

Elizabeta II verojatno nije ni slutila da će Vindzorove razvedena američka glumica Megan Markl ponovno koštati skandala.

Na Twitteru je jedna od glavnih fora ona da su razvedene američke glumice pobedile Vindzorove 2:0. Barem za sada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.