Hidriranje kože bez pomade: Avokado na obrazu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2018, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hidriranje kože bez pomade: Avokado na obrazu

Damama je neseser za šminku poput oltara. Ne sme da se dotakne ili na bilo koji način oskrnavi. One ga brižljivo čuvaju i dopunjuju, ali šta se dešava ako u jednom trenutku zaborave da im je nestala hidrirajuća krema.

Ne treba da očajavaju jer postoji mnogo proizvoda u kuhinji koji mogu da zamene pomade. Kokosovo ulje može efikasno da zameni bilo koju kremu.

Ne samo da hidrira i hrani kožu, već joj daje savršen sjaj i leči nesavršenosti. Ukoliko vam je koža >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gruba i upravo ste potrošili kremu, možete da zavirite u frižider uzmete malo mleka i namažete ga na lice i vrat. Ostaviti da ovaj eliksir deluje desetak minuta, a zatim isperite vodom.

Za prvu pomoć u hidriranju lica može da posluži i neseser sa lekovima. U njemu može da se nađe pantenol krema koju ljudi najčešće nose na letovanje i koriste ako izgore na suncu. Ona efikasno umiruje kožu, a u isto vreme je i hrani.

Esencijalno ulje vitamina E takođe može da posluži kao pomada. Dovoljno je da se nakapaju dve ili tri kapi ovog eliksira na kožu i kružnim pokretima utrljaju na lice i dekolte.

Dve kašičice meda pomešane sa osam kašičica vode stvaraju smesu poput paste koja može da zameni pomadu i nahrani kožu. Potrebno je da se utrlja na lice i ostavi da se osuši oko 20 minuta, a zatim ukloni mlakom vodom. U poslednje vreme sve više devojaka rado prepolovi avokado, očisti ga, jednu polovinu pojede, a drugu utrljava na lice i vrat. Vitamini i minerali iz avokada neguju kožu poput bilo koje skupocene pomade, pa dame koje vole prirodnu kozmetiku uvek se okreću ovoj recepturi.

Dame često znaju u žurbi da pogreše pa dok mažu mleko za telo malo ga nanesu i na lice kao prajmer. Ipak, ovo nikad ne bi trebalo da rade. Losioni i mleka za tela su gušćeg sastava od krema za lice. Oni mogu da zapuše pore i povrh svega skoro uvek su parfemisani i mogu da izazovu crvenilo i iritaciju kože lica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.