HRANA KOJA BRIŠE CELULIT SA ZADNJICE I BUTINA: Problem se najefikasnije REŠAVA iznutra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRANA KOJA BRIŠE CELULIT SA ZADNJICE I BUTINA: Problem se najefikasnije REŠAVA iznutra!

Otkrijte koja je najbolja prevencija protiv narandžine kore!

Većini žena je osim prekomerne telesne težine još veća preokupacija - celulit.

Neretko primećujemo kako vitke žene, ali i mlade devojke, imaju na nogama karakteristične "džepiće" pomorandžine kore, odnosno celulita. U ređim slučajevima moguć je i kod muškaraca, ali se većinom javlja kod žena nakon puberteta jer je povezan s metabolizmom estrogena.

NE UTIČE SAMO NA KILAŽU: Ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šećer deluje na vašu KOŽU!

VAŽAN JE STAV I SAMOPOUZDANJE! Na ceni su DEVOJKE koje NE KRIJU mane!

Satistika kaže da čak 85 do 98 odsto žena ima celulit, koji je estetski, a ne zdravstveni problem.

Kako sprečiti stvaranje celulita?

Pre svega, potrebno je da osigurate dovoljno tečnosti vašem telu (barem dve litre dnevno) kako bi se pospešila razmena materija, a samim tim i uklanjanje toksina. Pri tome se prvenstveno preporučuju obična voda i biljni čajevi, od kojih treba istaći one za podsticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma. To su čaj od koprive, peteljki trešanja i rastavića. OVI čajevi imaju 3 puta jači efekat nego sat vremena vežbanja u teretani!

Prerađene i slane namirnice poželjno je izbaciti iz jelovnika, a integralne žitarice, voće i povrće postaviti kao temelj svakodnevne ishrane. Kao glavni izvor proteina preporučuje se konzumiranje ribe.

Čak ni leti ne treba da sušite kosu samo na vazduhu, evo i zašto!

KONAČNO REŠEN MIT! Da li se ipak GUBE KILOGRAMI preskakanjem OBROKA?

Kako bi se pospešilo uklanjanje štetnih, otpadnih materija iz organizma preporučljivo je povećati unos namirnica bogatih vitaminom C (obojeno voće i povrće, prirodni voćni sokovi), kalijumom (banane, kajsije, breskve, pomorandže, pasulj, integralne žitarice, orašasti plodovi) i na taj način pobediti celulit iznutra.

Hrana koja briše celulut

Dodatno, poželjno je povećati unos artičoka, kupusa, špargli i ananasa jer deluju kao prirodni diuretici, pomažući izlučivanje viška tečnosti, a time pomažu i detoksikaciju organizma.

Čest problem koji doprinosi gomilanju otpadnih materija u organizmu, a time i nastanku celulita jeste zatvor. U cilju regulisanja stolice poželjno je, uz hranu bogatu prehrambenim vlaknima (integralne žitarice, voće i povrće), u ishranu uvrstiti prirodne laksative, poput suvih šljiva, pšeničnih klica, lanenih semenki i ovsene kaše, ali i probiotičke namirnice.

DODIRIVANJEM PRAVITE JOŠ VEĆI PROBLEM! Evo NAJBOLJEG načina KAKO da SANIRATE dosadne AKNE!

Pasta za zube kao pomoć kod bubuljica i drugi MITOVI o nezi u koje više nećete verovati

- Probiotici, koje je najbolje jesti ujutro, blagotvorno deluju na ceo probavni sistem, a celo zrno ovsa bogato je vlaknima koja se teže vare i troši se više energije na probavu, objašnjava nutricionista Nataša Šoštarić.

U ishrani je, uz doručak, ručak i večeru, potrebno uvesti i dva međuobroka.

- U međuobrok pokušajte da ubacite mladi spanać i jabuku koja je izvor dijetetskih vlakana, minerala poput gvožđa i vitamina, poput vitamina C, koji ima visok antioksidacioni potencijal. Čia semenke su nutritivno vrlo bogate, ali ne sadrže puno kalorija, a bubrenjem podstiču osećaj sitosti.

REŠITE SE NEŽELJENIH DLAČICA - DEPILACIJA IZ "KUHINJE": Ova SMESA efikasno UKLANJA vaš PROBLEM!

Goca se slikala na planinarenju, ali njenom LICU se svi čude - naročito žene! (FOTO)

Tuna je odličan izvor visokokvalitetnih proteina i nezasićenih masnih kiselina, pa je odlična za poslednji obrok u danu.

Prokelj i brokoli spadaju među funkcionalnu hranu i sadrže supstance poput alfa lipoične kiseline za koju se smatra da obnavlja kolagenska tkiva, zaključuje nutricionista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.