Gde za vikend sa decom – Noć pozorišta, Games day, priroda

Izvor: MaminSvet.net, 15.Nov.2014, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde za vikend sa decom – Noć pozorišta, Games day, priroda

Vikend opet obećava – vreme je pristojno, snega još nema na vidiku. Zato vam preporučujemo da ovog vikenda izaberete neku super porodičnu zabavu:

Širom Srbije 15. novembra je Noć pozorišta! Širom Srbije, u 40 institucija kulture, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke i dr.) biće održano preko 50 predstava i 20 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) >> Pročitaj celu vest na sajtu MaminSvet.net << koji su besplatni ili sa popustom za publiku.

Više informacija o ovom zaiste lepom dogadjaju pogledajte na sajtu Noći pozorišta. Samo da napomenem da naši dragi saradnici iz „Teatra 78″ nude dve predstave povodom Noći porozišta,  sa popustomn od 50 odsto!

I ovaj dogadjaja je danas, 15. novembra, a Srbiju će  predstavljati Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ koja će od 12 časova ponuditi zanimljiv sadržaj. Zainteresovani mogu da se prijave na Minecraft Hunger Games Tournament, za koji imamo dva slobodna mesta i Global Gossip Game, novu i veoma zanimljivu igru u kojoj je broj učesnika neograničen.

Global Gossip Game traje samo pola sata (od 14 do 14.30 časova). Ova igra se bazira na nama poznatoj igri „gluvih telefona”, ali je u znatnoj meri izmenjena i prilagođena malo starijim učenicima-studentima.

Minecraft Hunger Games Tournament je turnir koncipiran na trećem delu filma Igre gladi, čija premijera se održava nedelju dana pre ovog turnira. U subotu u 15 časova naši igrači (Distrikt 11) igraju protiv igrača iz drugih biblioteka, a ukoliko pobede u svojoj grupi, igraju finale koje će se održati u 22 časa. Okružna biblioteka En Arbor iz američke države Mičigen obezbedila je softver za Minecraft Hunger Games turnir.

U saradnji sa Američkim kutkom Univerzitetska biblioteka organizuje igranje kreativnih društvenih igara u prostorijama biblioteke u subotu 15. novembra od 12 do 16 časova.

Više o ovom dogadjaju na sajtu Biblioteke.

I uživajte, to je najvažniji začin svakog vikenda sa decom!

Nastavak na MaminSvet.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MaminSvet.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MaminSvet.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.