Evo šta da radite kada vam dlačice urastu u kožu

Izvor: B92, 14.Mar.2016, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta da radite kada vam dlačice urastu u kožu

Urastanje dlačica je svakodnevni problem s kojim se bori veliki broj dama. Da vam to ne bi pravilo probleme, najbolje je da reagujete pre nego što se na koži stvori neprijatan, mali, crveni čir.

Piling - Na taj način ćete sa površine kože ukloniti sloj koji može lako da se inficira. Laganim gelom sa zrncima istrljajte deo na kome je urasla dlaka i isperite ga na uobičajen način.

Topla kompresa - Čistu krpicu ili rukavicu za tuširanje pokvasite toplom vodom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa lagano pritisnite uraslu dlaku i držite tako oko dva minuta. Postupak ponovite dva puta dnevno, dok se na površini kože ne pojavi vrh dlačice.

Pinceta - Kada se dlaka pojavi na površini kože, uhvatite je sterilnom pincetom koju ste prethodno obrisali alkoholom i izvucite. Ako se dlačica nije pojavila, ponovite postupak s toplom kompresom, i nikako nemojte da "kopate" po upaljenom mestu.

Izvor: Novosti

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kako da se izborite sa uraslim dlačicama

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2016, 11:02

Urastanje dlačica je svakodnevni problem s kojim se bori veliki broj dama. Da vam to ne bi pravilo probleme, najbolje je da reagujete pre nego što se na koži stvori neprijatan, mali, crveni čir...Piling - Na taj način ćete sa površine kože ukloniti sloj koji može lako da se inficira. Laganim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.