Evo kako da sprečite ljuštenje kože posle letovanja!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2017, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da sprečite ljuštenje kože posle letovanja!

Nadamo se da vam ne treba ni govoriti da bi najbolje bilo izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima između 10 i 16 sati, kao i da vam je obavezno potrebna krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Ten će doći postepeno, a trebalo bi i napokon shvatiti da je zdravlje kože ipak važnije od tamnije puti.

Kremu za sunčanje nanesite pre izlaska iz kuće, ali ponesite je i sa sobom na plažu. Iako na mnogima od njih piše da su vodootporne, ako ne želite da rizikujete opekotine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nanesite je ponovo nakon svakog izlaska iz mora, pogotovo ako ste se kupali duže od 20 minuta.

Takođe, ako imate tuš u blizini, najbolje bi bilo nakon izlaska iz mora isprati sa sebe so, jer će ona u kombinaciji sa sunčevim zracima dodatno oštetiti vašu kožu.

Kada dođete kući, istuširajte se kupkom, a nakon tuširanja obavezno se namažite losionom za telo ili nekim negujućim uljem. Vašoj koži je preko leta potrebna dodatna hidratacija jer na plaži gubi tečnost, a ukoliko je negujete li redovno biće manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.