Izvor: B92, 11.Dec.2019, 16:47

Duže traje priprema, ali vredi: Čizkejk sa limetom

Duže traje priprema, ali vredi: Čizkejk sa limetom

Priprema malo duže traje, ali se isplati.

Priprema

Za pripremu testa u činiju stavite puter, so i brašno i umutite mikserom.

Mutite na niskoj brzini.

Dodajte šećer i ponovo mutite da bi se sastojci spojili.

Dodajte ekstrakt vanile i žumanca i ponovo mutite kratko na niskoj brzini.

Sastružite testo sa zidova činije, spakujte ga u providnu foliju.

Ostavite da odstoji jednu noć (ili barem dva sata) u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << frižideru. Zatim ga razvucite između dva papira za pečenje.

Isecite ga pomoću prstena za tart i ostavite da se stegne u frižideru.

Pecite 20 minuta na 160 C.

Za pripremu krema:

Posuti želatin sa 3-4 kašike hladne vode i ostavite dvadesetak minuta da nabubri. Umutite krem sir i kristal šećer.

Zagrejte sok i rendanu koricu limete.

Dodajte nabubreli želatin. Pomešajte.

Nakon toga dodajte u smesu krem sir i mešajte.

Umutite slatku pavlaku i stavite u krem.

Odmah sipajte u silikonski kalup, poravnajte špatulom i stavite na 2 sata u zamrzivač.

Kada se čizkejk dovoljno stegne, izvadite ga iz kalupa, stavite na podlogu od prhkog testa.

Ukrasite ga svežim jagodama, kupinama, parčićima ananasa i kriškama limete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.