Desert za posebne prilike: Panj torta

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Feb.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desert za posebne prilike: Panj torta

Foto: Bakini slatkiši Sastojci: Za koru: - 8 belanaca - 8 kašika šećera - 8 kašika seckanih oraha - 4 kašike mlevenog keksa - 2 kašike brašna - 1/2 praška za pecivo Za fil I: - 8 žumanaca - 2 jajeta - 16 kašika šećera - 100 g čokolade - 250 g margarina - 150 g šećera u prahu Za fil II: - 100 g čokolade - 150 g margarina Priprema: Kora: 1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. Umešati seckane orahe, mleveni keks, brašno i prašak za pecivo. 2. Pravougaoni pleh >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << obložiti papirom za pečenje, pa sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni. 3. Pečenu koru, dok je još topla, zajedno s papirom za pečenje, uviti u rolat i ostaviti da se ohladi. Fil I: 1. Penasto umutiti žumanca i cela jaja sa šećerom, pa kuvati na pari neprekidno mešajući. Kad masa počne da se zgušnjava, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Skloniti s pare i ostaviti da se ohladi. 2. Posebno izmiksati margarin sa šećerom u prahu, te ga sjediniti s ohlađenim filom. Fil II: 1. Rastopiti čokoladu na pari i ostaviti da se prohladi, a zatim je sjediniti s umućenim margarinom. Na kraju dodati dve kašike fila II i sve izmešati. Finalni postupak: 1. Ohlađenu koru odmotati i premazati filom I. 2. Potom je iseći na trake širine 6 cm. Prvu traku urolati u krug, a zatim oko nje obavijati preostale trake kako bi se dobio izgled panja. 3. Filom II premazati bočne stranice torte i izbrazdati ih viljuškom da bi se dobio izgled kore drveta, gornji deo ne premazivati.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desert za posebne prilike: Panj torta

Izvor: Svet, 29.Feb.2016

Foto: Bakini slatkiši.. .. Sastojci:. Za koru:. – 8 belanaca. – 8 kašika šećera. – 8 kašika seckanih oraha. – 4 kašike mlevenog keksa. – 2 kašike brašna. – 1/2 praška za pecivo. Za fil I:. – 8 žumanaca. – 2 jajeta. – 16 kašika šećera. – 100 g čokolade. – 250 g margarina. –...

Nastavak na Svet...

Brzo i lako: Kako da pripremite ukusna jaja bez kapi ulja

Izvor: B92, 29.Feb.2016

Zanimljiv način pripreme jaja bez ulja i neobičan izgled su ono što ovaj recept čini popularnim!..Jaja su vrlo važan protein u zdravoj ishrani. Oni koji pokušavaju da smršaju i oblikuju svoje telo najčešće koriste belanca za pripremu jela. Jaja se mogu spremiti na više načina, ali ovaj je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.