Da li znate? Koja je namena korektora u boji?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2020, 22:27

Da li znate? Koja je namena korektora u boji?

Dobro je da znate.

U svetu lepote, koji iz dana u dan postaje sve bogatiji, ponekad se veoma teško snaći i razumeti tačnu svrhu proizvoda koji smo juče videli na polici u drogerijama.

Već smo naučile kako da odaberemo tečni puder i korektor prema boji, strukturi i podtonu kože, a danas želimo da razgovaramo o korekiciji boje i otkrijemo koja je svrha onih šarenih korektora, koje nikada nismo kupili, jer nam njihova namena nije bila jasna.

Boju po >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << boju, otkrivamo funkcije  korektora u boji, kako bismo vam olakšali njihovu primenu i prikrivanje sitnih nedostataka na koži lica, sa kojima se svakodnevno borimo.

Ljubičasta: Ljubičasta nijansa eliminiše žućkaste nijanse kože, koje se najčešće javljaju u okoloočnom području i čine da izgledamo kao da smo se razboleli.

Zelena: Ova nijansa korektora služi nam da uklonimo crvenilo upaljenih područja na našem licu. Zeleni korektor koristimo tako što ga u vidu tačkice nanosimo na svaku crvenu flekicu koju imamo na licu.

Žuta: Korektor u žutoj nijansi idealan je za prekrivanje tamnijih mrlja na licu, dakle njegova osnovna namena je prikrivanje podočnjaka. Nanesite dva obrnuta trougla ispod očiju i dobro ih izblendajte, a kada nanesete i tečni puder i setujete svoj make up look, podočnjaci će izgledati “kao rukom odneseni”.

Nijansa lososa: Kao i žuti korektor nijansa lososa prikriva podočnjake, kod osoba sa nešto tamnijim tenom, kojima je žuti korektor isuviše svetao.

Roze: Roze nijansa je ideala za konturisanje, hajlajt lica, ali i prekrivanje podočnjaka, kod osoba sa mešovitim podtonom kože. Ako neku nijansu svaka od nas treba da ima u svom neseseru, onda je to rozikasti korektor.

Sada kada znate koja je funkcija zbunjujućih korektora u boji, razmislite o onima koji vam trebaju i počnite da vežbate kako biste uz njihovu pomoći postigli savršenu šminku. Tajna je u upornom blendanju i savršeno preciznoj primeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.