Da li je spavanje sa šminkom zaista tako loše

Izvor: NaDlanu.com, 26.Dec.2013, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je spavanje sa šminkom zaista tako loše

Studija je pokazala da trećina žena spava sa šminkom minimum dve noći tokom nedelje. Dermatolog Denis Gros tvrdi da time žene zapušavaju pore i lojne žlezde.

- Kada šminka ostane u porama, one čini da one izgledaju veće - kaže doktor Gros koji dodaje da ih šminka takođe širi, a pošto nivo kožnog kolagena opada s godinama, pore ne mogu nakon čišćenja da se vrate u normalnu veličinu.Ne samo da vam šminka ostavljena preko noći zapušava i širi pore, ona takođe dovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << do zapaljenja, što može da dovede do smanjenja kolagena.Kolagen je inače bitan za održavanje čvrstine kože. Ti faktori, u kombinaciji sa uvećanim porama, dovode do preranog starenja kože.Prevište ste umorni da skidate šminku u kupatilu? Stavite sredstvo za skidanje šminke pored kreveta.izvor: 24sata

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.