DOSADNI HERPES ĆE NESTATI ZA SAMO 1 DAN: Ova 4 jeftina narodna leka rešavaju problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 11:13

DOSADNI HERPES ĆE NESTATI ZA SAMO 1 DAN: Ova 4 jeftina narodna leka rešavaju problem

Prema statistikama, 95 odsto ljudi su nosioci herpesa, ali ga nemaju svi. Najrasprostranjeniji je prvi tip - herpes simpleks.

U svetu je poznato više od dve stotine vrsta herpesa: simpleks, vodene kozice, herpes upala grla, herpes zoster, citomegalovirus... Lekari razlikuju osam vrsta infekcija, koje imaju različite manifestacije. Herpes se može preneti bilo kojim kontaktom: rukovanjem, zagrljajima, poljupcima, seksualnim putem. Gotovo je nemoguće izbeći infekciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Od prvog simptoma do izlečenja

Lekari su otkrili pet faza koje nedvosmisleno ukazuju da se vaše telo bori sa  herpesom:

- nelagoda, svrab i peckanje na mestima gde se virus manifestuje

- pojava malih vodenih mehurića, pojačan bol

- pucanje mehurićii formiranje čireva na njihovom mestu

- rane zarastaju, osušene kraste otpadaju, a znaci bolesti se povlače

- Uprkos činjenici da je virus jedna od onih bolesti koje "prolaze same od sebe", i dalje je neophodno da se leči. U suprotnom, ako ne poštujete savete lekara, virus, čiji se "koncentrat" nlazi u vodenim mehurićima će se lako proširiti.

Narodni lekovi

Narodni lekovi za ovu virusnu unfekciju imaju nekoliko prednosti, osim što su lako dostupni, nemaju neželjene efekte, pa se tako mogu koristiti za lečenje trudnica i dece.

Ulja

U borbi protiv herpesa pomažu ulja - od bora, morske bukve, šipka, čajevca, sibirske jele. Pri prvim simptomima "groznice" na usnama, potrebno je namazati problematično mesto uljem i ponovljati postupak svakih sat ili dva. Na taj način se može izbeći da je infeksija razvoije i jave mehurići.

Ulje je neophodno naneti čistom krpom (i rukama) kružnim pokretima, polazeći od spoljnih granica upale do samog  centra.

Sokovi do biljaka

Takođe, kod prvih simptoma pomažu i sokovi od biljaka kalanhoje i aloje. Samo odlomite list cveta, isperite ga i nežno nakapajte na usnu sok koji ste iscedili usnu sokom koji je izašao.

Sredstva za higijenu

Efikasan i jeftin lek je trostruka kolonjska voda i salicilna kiselina od  2 odsto.

Beli luk

Beli luk je dobar u borbi protiv herpesa. Pomešajte jedan iseckani čen sa kašičicom meda i punomasnom pavlakom i nanesite na upaljeno mesto. Smesu isperite čajem od kamilice.

Sve tretmane radite vrlo nežnim pokretima kako ne biste uzrokovali još veću iritaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.