DEČAK (7) JEDVA ČEKA ROĐENDANSKU PROSLAVU, ali ne zna da NIKO NE ŽELI DA DOĐE NA NJU! Razlog je pretužan...

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2023, 19:07

DEČAK (7) JEDVA ČEKA ROĐENDANSKU PROSLAVU, ali ne zna da NIKO NE ŽELI DA DOĐE NA NJU! Razlog je pretužan...

"Kako da mu kažem da ostali ne dolaze?"

Majka jednog sedmogodišnjaka bila je preplavljena komentarima nakon što je podelila tužnu priču o svom sinu.

Žena je objasnila da se njeno najstarije dete muči s pronalaskom prijatelja u školi te da ima velike brige oko njegove proslave 7. rođendana. Njen sin - koji ima strah od toaleta, što je dovelo do nekoliko nezgoda u školi - uzbuđen je zbog svog rođendana.

Međutim, niko od 10 školskih prijatelja koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je pozvao nije potvrdio dolazak. Objavivši svoju priču na internet forumu namenjenom roditeljima, mama je napisala:

"Dakle, trenutno mu dolaze dva rođaka i jedno dete moje prijateljice. Kako da mu kažem da ostali ne dolaze? To će mu slomiti srce, tako je dobar i samo želi prijatelje s kojima može da se igra, ali ne zna kako da se sa njima sprijatelji. A i sada već svako ima svoj krug prijatelja i on je autsajder", napisala je ona.

Ona je tada otkrila da je čak razmišljala o promeni škole kako bi njen sin stekao prijatelje koji ne bi znali za njegove nezgode što se tiče WC-a.

"Stvarno ne znam šta da radim, samo želim da bude srećan", dodala je ona, kada je objasnila da njen sin koristi školski prevoz te da ona ne ide u školu pa ne zna ko su i kako izgledaju roditelji druge dece.

Mnoge kolege roditelji požurili su s komentarima, a većina je predložila da mama prvo proveri šta je s pozivnicama pre nego što donese bilo kakvu drastičnu odluku.

"Postoji li uopšte školska grupa na društvenim mrežama? Neka WhatsApp grupa roditelja? Dala bih sve od sebe da dođem do roditelja dece kako bih potvrdila dolaske na ovaj ili onaj način. Takođe bih pokušala povremeno da odem u školu kako bih upoznala sve i dogovorila druženja, tako bi moj sin ojačao prijateljstva van škole", predložila joj je jedna korisnica.

Druga je dodala: "Mi imamo WhatsApp grupu za razred mog sina i u beleške svako stavlja svoje ime i koje je dete njegovo.

Budi odlučna i napiši: 'Samo još jednom proveravam imate li pozivnicu za rođendan mog sina, on je tako uzbuđen i voleo bi kad bi vaša deca mogla da dođu'. Ja sam veliki introvert i samotnjak, ali kad su u pitanju moja deca ne želim da završe poput mene bez prijatelja', napisala je još jedna majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.