Čokoladna torta – ima li osobe koja je ne voli?

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Mar.2020, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladna torta – ima li osobe koja je ne voli?

Ovo je ona čokoladna torta koju obožavaju mnoge porodice. Vole je i deca i odrasli, tako da je glavna gošća velikog broja rođendana. Inače ova torta nije skupa i nije teška za pripremu. Po ovom receptu biskviti, čokoladna krema i šlag idu u slojevima. Sastojci:  za biskvit: 12 jaja 12 kašičica šećera 9 kašičica brašna 7 kašičica kakaa 1 prašak za pecivo prstohvat soli Krema: 1 l mleka 4 pudinga od čokolade 150 gr čokolade za kuvanje 6 kašika šećera 250 gr margarina sobne >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << temperature 400 ml slatke pavlake za šlag 6 kašika džema od kajsija Dekoracija: 4 kesice kreme za torte od čokolade 400 ml hladnog mleka Ganaš glazura: 200 gr čokolade za kuvanje 150 ml slatke pavlake za šlag po želji čokoladice i ukrasi za dekorisanje VIDEO: Sočni kakao biskvit: Odvojite žumanca od belanaca, i u bbelanca dodajte prstohvat soli, i izlupajte ih u čvrst sneg. U žumanca dodajte šećer i penasto ih uputite mikserom. Prašak za pecivo dodajte u brašno i promešajte kašičicom, dodajte kakao promešajte i na kraju dodajte žumanca i sjedinite sve mikserom.  Deo bjelanaca dodajte i lagano umešajte do pola. Dodajte i ostatak belanaca i žicom sjedinite, ali čim smesa postane ujednačena prestanite sa mešanjem da smesa ne padne. Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smesu, stavite u rernu koju ste zagrejali na 180 stepeni i pecite 35-40 minuta.  Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, a onda ga isecite na tri jednaka diela. Čokoladna krema Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da kuvate. U provrelo mleko dodajte pripremljeni puding i kuvajte dok smesa ne postane gusta. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, mešajte dok se čokolada ne istopi. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se tako ohladi. Kada se smesa ohladi skinite foliju, izmešajte mikserom i dodajte margarin sobne temperature, isečen na komade. Sve dobro sjedinite. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Slaganje torte: Biskvit premažite sa 3 kašike džema. Pola kreme. Pola čvrsto umućene slatke pavlake. Postupak ponavljajte dok ne potrošite biskvit i kremu. Zatim lagano sve pritisnte kako bi se što bolje sjedinilo. Ganaš glazura Pavlaku za šlag stavite da se lagano kuva, toliko da u njoj može da se otopi čokolada. Prelijte preko iseckane čokolade za kuvanje i mešajte dok se čokolada ne otopi, ostavite da se ohladi i počne lagano stezati. Kada je gotovo prelijte preko biskvita i razmažite. Možete ukrasiti malim čokoladicama ili detaljima koje ste odabrali za ukrašavanje torte. Foto: Guliver/Getty

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.