Češkanje vs Seks

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češkanje vs Seks

Češkanje, pojašnjavaju stručnjaci, izaziva jednak osećaj ugode kao i seks, a posebno je intenzivno zadovoljstvo kada se češka gležanj.

Kakve veze imaju češkanje i seks i imaju li uopšte ikakve veze? Ako je verovati najnovijem istraživanju, itekako imaju veze, a ona se ogleda u zadovoljstvu, prenosi Tportal.Najnovije istraživanje otkriva da češkanje može izazvati veće zadovoljstvo od seksa.Tačnije, češkanje gležnja dokazano izaziva veći osećaj prijatnosti u našem >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << telu od bilo čega drugog. "Kada češkate gležanj, nakon što ste osetili potrebu za tim, u telu ćete osetiti ogromno olakšanje i zadovoljstvo koje je snažnije i od onog seksualnog", navodi Francis McGlone, profesor kognitivne psihologije na liverpulskom Univeriztetu "John Moores".Svrab može biti jako neugodan, ističe profesor McGlone, upoređujući ga s bolom. Verovatno je zato olakšanje toliko snažno i ugodno kada se konačno možete počešati. Za to su zaslužni osetljivi nervni završeci koji su posebno osetljivi na području gležnja.Pa, koliko puta se desilo da umesto seksa, izabereš da češkaš ili budeš češkan/a?

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.