ČESTO SE MERITE? Ovo su TRI NAJČEŠĆE GREŠKE koje vam dodaju kilograme

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2021, 19:19

ČESTO SE MERITE? Ovo su TRI NAJČEŠĆE GREŠKE koje vam dodaju kilograme

Ako se merite pre prvog obroka, brojke bi mogle da budu i podsticaj za zdraviji izbor hrane tokom dana

Kada odlučimo da skinemo kilograme, vaga polako ulazi kao važan trenutak u našu rutinu. Bez obzira da li se merimo svakodnevno, odredimo jedan dan u nedelji ili to možda radimo svakih 2-3 dana, postoji mogućnost da se sasvim pogrešno merimo.

Šta bi to moglo da krene u pogrešnom smeru kada stajemo na vagu?

Nakon što sunce zađe tvoj organizam je još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilično zaposlen varenjem hrane koju pojedete tokom dana. Brojevi na vagi mogli bi zato biti veći nego ujutro kada stručnjaci veruju da je najbolje vreme za stajanje na vagu za što precizniji rezultat.

, savetuju stručnjaci.

Žene koje na vagu staju u odeći u kojoj obično provode dan imaju u proseku oko 1 kg više nego što je to njihova realna masa, pokazuje jedno od istraživanja iz 2012. godine. Iako se to ne čini puno, važno je da imate realnu sliku.

Nakon što ste uložile trud, mnoge žene se požel da se nagrade odlaskom do vagu misleći kako će ih brojke oraspoložiti nakon silnog znojenja u tertani. Iako će rezultati biti ohrabrujući, gubitak mase od kilogram li dva može da se odnosi samo na izgubljenu vodu.

Stajanje već sledeće jutro na vagu moglo bi sasvim da izmeni situaciju. Stručnjaci zato savetuju izbegavanje merenja odmah nakon vežbanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.