Brze i efikasne vežbe protiv bolova u leđima

Izvor: Lepota i zdravlje, 15.Mar.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brze i efikasne vežbe protiv bolova u leđima

Osam ili više sati sedenja za radnim stolom loše utiče na kičmu. Bolovi u donjem delu leđa postaju svakodnevni problem sa kojim se susreće sve više ljudi. Pritisak i bol u donjem delu leđa je veoma česta pojava. Bolovi se javljaju zbog lošeg držanja i opterećenja na donji deo kičme, ali i zbog grča u telu izazvanog stresom i umorom. Kad god osetite neprijatne bolove tokom radnog vremena, izdvojite 60 sekundi i rešite ovaj problem vežbama koje vam predstavljamo. Vežba disanja od 60 sekundi 1. Sedite i zauzmite najudobniji položaj. Zatvorite oči i pokušajte da se opustite. 2. Vrh jezika naslonite odmah iza gornjih prednjih zuba. 3. Udišite kroz nos polako u trajanju od četiri sekunde, zadržite dah brojeći do sedam, pa polako izdišite na usta brojeći do osam, proizvodeći tihi zvuk olakšanja. 4. Postupak ponovite još tri puta. Vežba od 60 sekundi pred spavanje Ukoliko želite da zauvek rešite problem bolova u leđima, uradite kratko istezanje svako veče pred spavanje dok ležite u krevetu. 1. Lezite na stomak i naslonite se na podlaktice. 2. Gornji deo tela podignite tako da se naslonite na laktove, podignite i glavu. Zadržite se u ovom položaju osam sekundi, pa se vratite u početni položaj. Ponovite ovu vežbu dva puta. 3. Lezite na leđa i savijte kolena, a ruke ispružite pored tela. Podignite zadnjicu u ravan položaj, ostanite tako osam sekundi, pa se vratite u početni položaj. 4. Nastavite da ležite na leđima u skupite noge, savijte ih u kolenima, obuhvatite ih rukama i privucite prema grudima. Ostanite u ovom položaju osam sekundi, pa se vratite u početni. Vežbu ponovite dva puta.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Riješite se bola u leđima od sjedenja za 60 sekundi

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2015, 14:15

Pritisak i bol u donjem dijelu leđa česta je pojava...Bolovi se javljaju zbog lošeg držanja i opterećenja na donji dio krsta, ali i zbog grča u tijelu izazvanog stresom i umorom, piše Prva.rs...Želite li da trenutno ublažite bol isprobate kratku vježbu disanja koja opušta tijelo i smanjuje...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.