Izvor: B92, 16.Jun.2021, 08:40

Bakina kuhinja: Pohovane tikvice punjene džigericom

Bakina kuhinja: Pohovane tikvice punjene džigericom

Ukus je fantastičan, a baka predlaže da se služe tople.
Potrebno je:
3 jaja
300 g pileće džigerice
50 g prezli
50 g brašna
2 manje tikvice
kockice kačkavalja
soli ulja
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na tanke listići po dužini i posoliti. Ostaviti 20 min, pa ocediti tečnost.Staviti tikvicu na dasku pa na početak staviti kačkavalj pa tikvicu i uviti na kraju probosti čačkalicom. Uvaljati u brašno umućema jaja pa u prezle. Ređati u poslužavnik. Pržiti u tiganju u dubokom ulju. Poklopiti jer džogarica ima običaj da prska. Pržiti obe strane da porumeni. Vaditi na salvete. Služiti toplo. Fantastičan...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.