Bakina kuhinja: Najmekša pogača sa spanaćem i sirom

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 09:05

Bakina kuhinja: Najmekša pogača sa spanaćem i sirom

Veoma je ukusna i zanimljivog izgleda.

Potrebno je za testo:

250 ml mleka

15 g kvasca

malo ulja

1 kašičica šećera

malo soli

1 jaje

450-500 g brašna

Za nadev:

2 kašike ajvara

150 g spanaća

150 g mekšeg sira

1 žumance za premazivanje

malo susama

Priprema:

Od navedeni sastojaka zamesiti mekše testo i ostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da odmori da naraste. Spanać obariti, pa ga iseckati ili pustiti u blender. Izmešati sa sirom.

Naraslo testo izravnati na stolu oko pola cm, pa premazati prvo ajvarom pa mešavinom spanaća i sira. Uviti u rolat pa iseći 10 cm. Rolat sastaviti u krug i postaviti na pek papir.

Podeliti testo na 4 dela nožem iseći ali ne do kraja, a svaku četvrtinu još na dva dela. Svaki deo okrenuti jedan prema drugom.

Komletno testo sa hartijom prebaciti u tepsiju. Pokriti da odmori pa testo premazati žumancetom i posutu semenkama. Peći na 190 stepeni oko 45 min da lepo porumeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.