Izvor: B92, 18.Apr.2021, 10:10

Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski

Bakina kuhinja: Kiseo kupus, pravi svadbarski

Ideja za nedeljni ručak, lako i ukusno.
Potrebno je:
1,5 - 2 kg kiselog kupusa
200 gr suvih rebara
3 krmenadle
200 gr suve slanine
lovorov list
biber u zrnu
kašika masti
aleva paprika
tucana ljuta paprika
Priprema:
Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati.
Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo staviti krmenadle, suva rebra i suvu slaninu i pokriti drugim delom kupusa.
Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodo i kuvati oko dva sata.
U toku kuvanja povremeno dolivati vodu.
Kad se kupus skuva ostaviti...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.