BELhospice tim na Beogradskom maratonu 2016: Budi tu

Izvor: B92, 02.Mar.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BELhospice tim na Beogradskom maratonu 2016: Budi tu

BELhospice tim na Beogradskom maratonu je humanitarna akcija koju BELhospice organizuje petu godinu za redom, u okviru koje trkači, rekreativci i ljudi dobre volje trče i sakupljaju sredstva koja su namenjena za rad BELhospice centra na zbrinjavanju pacijenata terminalno obolelih od raka.

Ove godine akcija će imati poseban značaj budući da je u novembru prošle godine BELhospice započeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! za izgradnju prvog stacionarnog hospisa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, ustanove u kojoj će pacijenti biti smešteni u trenucima kada je nemoguće kontrolisati simptome bolesti u kućnim uslovima i gde će im biti pružen najviši nivo usluga palijativnog zbrinjavanja.

Fokus BELhospice tima 2016 biće podizanje svesti u javnosti o neophodnosti izgradnje ovakve ustanove, kao i motivisanje pojedinaca za ukjučivanje ličnim angažovanjem i ličnim fandrejzing aktivnostima. Prošle nedelje, sa BELhospice timom trčala je i poznata glumica Bojana Ordinačev koja je odlučila da podrži BELhospice i ovu humanitarnu akciju i da ličnim primerom skrene pažnju na potrebe onkoloških pacijenata u odmaklim fazama bolesti za palijativnim zbrinjavanjem.

Svi mogu da budu deo BELhospice tima, i pomognu u izgradnji prvog hospisa, pridružite nam se u nedelju 6.03. na Adi Ciganliji od 10h na zajedničkom treningu (okupljanje u kafiću Havana na Makiškoj strani)

Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako pomoći da zajedno promovišemo ovaj humanitarni događaj i podstaknemo društvo u celini da se uključi u akciju i donira sredstva za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od raka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.