Ako želite čisto lice, izbegavajte ove namirnice

Izvor: B92, 23.Avg.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite čisto lice, izbegavajte ove namirnice

Bez obzira na godine, mnoge ljude zabrinjava kada se na licu javljaju akne. Bez obzira na učestalost pojave akni, postoje trikovi kojima im možete doskočiti - iznutra, bez korišćenja sredstava za čišćenje lica punih hemikalija. Sve što treba da učinite jeste da pripazite na unos ovih namirnica...

So

Previše soli zaustavlja proces hidratacije što dovodi do oticanja pa telo ne može da se bori protiv akni. Nemojte suviše soliti hranu. Orasi, na primer, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadrže vitamin E, kalcijum, gvožđe, supstance koje pospešuju prirodnu hidrataciju i održavaju njen nivo. Zato se poslužite orasima.

Hleb i prerađene žitarice

Ove namirnice mogu da pojačaju lučenje insulina, što samo omogućava aknama da se javljaju u većem broju. Jedite pirinač umesto hleba.

Mleko

Mleko i svi mlečni proizvodi puni su hormona, pa je koža pod velikim stresom, pogtovo ako se ovi proizvodi konzumiraju u velikim količinama.

Alkohol

Kao ni s prethodnim namirnicama, ne valja preterivati ni sa alkoholom, ne samo zbog pojačavanja akni. Vino, pivo i kokteli dehidriraju kožu, a uzrokuju i brži nastanak bora.

Izvor: haber.ba

Foto: SergeBertasiusPhotography/freedigitalphotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ako-zelite-cisto-lice-izbegavajte-ove-namirnice

Izvor: medio.rs, 23.Avg.2014

Bez obzira na godine, mnoge ljude zabrinjava kada se na licu javljaju akne. Bez obzira na učestalost pojave akni, postoje trikovi kojima im možete doskočiti - iznutra, bez korišćenja sredstava za čišćenje lica punih hemikalija. Sve što treba da učinite jeste da pripazite na unos ovih namirnica....So..Previše...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.