Akne od cigareta – mnogi ih imaju, a i ne znaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2020, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akne od cigareta – mnogi ih imaju, a i ne znaju!

Nije na odmet znati.

Verovatno nikada do sada niste ni povezivali da vam se te male sitne bubuljice oko usana javljaju kao posledica pušenja. Iako ne mora da bude jedini uzrok zbog koga se javljaju, veoma često možemo zapaziti da osobe koje konzumiraju cigarete, imaju i nesklad oko usana.

Ponekad, za bubuljice oko usana mogu biti zaduženi i dentalni problemi, ili loša higijena, znajte da je sve to veoma usko povezano i kosi se jedno sa drugim.

Sitni mali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mitiseri koji se nastanjuju na ivicu usne su nastali zbog prevelike količine unetog nikotina, kao i same prljave cigarete koja dodiruje usne često u toku dana.

Crvene, krupne i upaljene bubuljice koje se nalaze na uglovima usana, javljaju se zbog neunosa dovoljnog broja vitamina, kao i zbog potiskivanja već postojećih rezervi dobrih vitamina i minerala, lošim dejstvom ugljen monoksida.

Lečenje ovakvih bubuljica se uglavnom svodi na to da se poveća dnevni unos voća i povrća vlaknaste strukture, da se pojača higijena celokupnih delova tela i lica koje su zahvaćene aknama, i naravno upotrebom medicinskih medikamenata koji su baš za to namenjeni.

Loših navika se treba kloniti, upotrebu cigareta i slatkiša svesti na minimum.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.