9 brzih beauty trikova za savršen izgled

Izvor: Savršena.com, 13.Sep.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

9 brzih beauty trikova za savršen izgled

(foto: Brightside,me)

Sigurno vam se dešavalo da dobijete poziv za žurku ili sastanak u poslednji minut, koju ste morali da odbijete jer je radni dan ostavio tragove na vašem licu. Srećom, o tome ne morate više da brinete.
Mi vam otkrivamo nekoliko trikova koji će vam pomoći da budete zvezda večeri. Evo kako da osvežite lice i zablistate za samo nekoliko minuta.
1. Brze maske za lice Možete koristite gotove ili napraviti sami masku za obnovu kože. Sigurni smo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << sastojke već imate u frižideru:
 Za beživotnu kožu i kožu bez sjaja, pomešajte sok od jabuke sa medom. Nanesite u tankom sloju na lice i ostavite 5 minuta.  Za tamne podočnjake i natečene oči, koristite krompir. Narendajte krompir na sitno, stavite na područje ispod očiju i ostavite 15 minuta.  Da biste tonirali suvu kožu, napravite masku od surutke i pavlake. Za masnu kožu, pomešajte belance, maslinovo ulje i nekoliko kapi limunovog soka. Za normalnu kožu, napravite masku od banane i grejpfruta.  Umirite iritiranu kožu maskom od maslaca. Nanesuite maslac na lice i ostavite ga oko 15 minuta. 2. Nanesite nekoliko maski u isto vreme Koristite različite maske u isto vreme ako imate kombinovanu kožu ili želite da rešite više problema odjednom.
3. Pravilno hidrirajte kožu Da bi vam lice izgledalo sveže tokom cele večeri, morate ga dobro hidrirati. Zato morate da izaberete odgovarajući proizvod za vaš tip kože.
Za suvu kožu, koristite kreme na bazi pčelinjeg voska koje ne sadrže vodu. Za masnu kožu, koristite lagane kreme i losione koje sadrže prirodni silikon (dimetikon).  Za normalnu i kombinovanu kožu, koristite kreme sa mineralnim uljima i dimetikonom. 4. Uklonite tamne krugove ispod očiju (foto: uptownwithellybrown.com)

Da biste prikrili različite nepravilnosti, koristite korekciju bojama: zelena neutrališe upale, ružičasta i boja breskve osvežiće kožu bez sjaja, žuta će zamaskirati vaskularne mrlje i male ožiljke, dok će narandžasta prikrite tamne podočnjake ispod očiju. Ako korekcija bojama nije dovoljna, stavite kesice čaja ispod očiju. Nakon toga, nanesite korektor na podočnjake i to u obliku obrnutog trougla, a ne polukruga.
5. Potamnite kožu za 15 minuta Da biste imali sjajan ten, ne morate ići u solarijum. Napravite kremu za samopotamnjivanje tako što ćete pomešati omiljeni losion i kakao. Neka mešavina bude malo tamnija od željene boje.
6. Brze lokne za dugu kosu (foto: miladies.net)

Na ovaj način ćete brzo napraviti lokne kada ste u žurbi. Uvijte pramen kose i pređite preko njega presom za kosu.
7. Elegantna frizura za 5 minuta (foto: oncewed.com)

Grešite ako mislite da vam je za sređivanje kose potrebno 30 minuta ili sat vremena. Sledite korake sa slike i napravićete ovu sjajnu punđu za 5-10 minuta.
8. Tajna guste kose (foto: youtube.com)

Ovakav konjski rep će učiniti da vaša kosa izgleda gušće, a napravićete ga za manje od 5 minuta.
9. Hromirani nokti Nemate vremena da posetite kozmetički salon? Uštedite novac i sami napravite manikir za 5 minuta. Za ovakve “ogledalo” ili hromirane nokte, nije vam potreban specijalan lak, već samo hrom prah koji ćete staviti na gel na svojim noktima. Ako želite frenč manikir, prah stavite samo na vrhove noktiju.

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.