10 modnih komada koje smo zavojeli zbog Odri Hepbern

Izvor: Prva.rs, 07.Maj.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 modnih komada koje smo zavojeli zbog Odri Hepbern

1. Mala crna haljina
Modna pionirka Koko Šanel predstavila je 1926. malu crnu haljinu, a proslavila ju je Odri Hepbern u filmu 'Doručak kod Tifanija'. Doduše u klasiku je Audri nosila dužu verziju male crne haljine, ali njena pojava u toj haljini marke Givenchy ukrašenu bisernom ogrlicom, dijamantnim minđušama, sa crnim rukavicama i velikim sunčanim naočarima, zaglađene frizure pojam je klasičnog šik stila.
2. Kapri pantalone i pantalone s visokim strukom stegnute >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << kaišem
Pantalone koje 'grle' ženski struk dodatno istaknut kaišem maksimalno naglašavaju ženstvenost figure. Odri je uvek pazila da sve bude umereno pa je izrazito ženstvene pantalone kombinovala s konzervativnijim gornjim delom. Donela je popularnost i kapri pantalonama dužine do iznad članka koje je obožavala da nosi s baletankama, još jednim modnim 'biserom' kojeg je učinila slavnim.
3. Baletanke
Možda najpoznatiji modni izbor Odri Hepbern bila je je njena najdraža obuća – baletanke. Nosila ih je više nego štikle i fotografi su je često snimali kako nosi jednostavne, ravne baletanke. Crne baletanke koje je Odri nosila u filmu 'Smešno lice' iz 1957. godine verovatno su njen najslavniji par obuće.

4. Kostim šiven po meri
Još jedan ženski modni klasik koji dugujemo Koko Šanel, a koji je večno popularnim učinila Odri. Glumica je pokazala da kostimi nisu samo za poslovne žene kao i da su dobar dodatak garderobe svake žene koja želi da izgleda prefinjenije i zrelije.
5. Suknje punog kruga
Odri je obožavala da nosi suknje punog kruga dužine do članaka ili do ispod koljena. Želite li kopirati Audreyn stil suknju kombinirajte uz bijelu košulju s gumbićima i balerinke, kako se Audrey 'nosila' u filmu 'Praznik u Rimu', ili u nježniju majicu i cipele s visokom potpeticom za svečaniji izgled.
6. Jednostavna jaknica s okruglim izrezom
Odri je negovala vrlo prefinjen i sofisticiran stil, a u njenom ormaru većinom su se nalazili jednostavni i umereni odevni komadi. Među njima je bila i jaknica s okruglim izrezom koja ne izlazi iz mode i koja se može kombinovati na sve moguće načine.

7. Bela majica s dugmadima ili košulja
Modni stručnjaci kažu da bi svaka žena u ormaru trebalo da ima običnu belu košulju, a s tim bi se složila i Odri. Bela košulja svaku kombinaciju začiniće dozom elegancije, a ako mislte da je bela košulja preozbiljna podsećamo da ju je Odri znala tako iskombinovati da ona izgleda ne ozbiljno već – preslatko.
8. Biserna ogrlica
Odri su od dijamanata draži bili biseri i smatrala je da bi svaka žena trebalo da poseduje bisernu ogrlicu koja je suptilan, a opet izuzetno ženstven i bezvremenski komad nakita. Biseri savršeno idu uz elegantnu večernju haljinu, ali i uz opušteniji autfit poput košulje i pantalona.
9. Šeširi, šalovi i sunčane naočare
Odri se nije bojala riskantnih modnih odabira i čudnijih stilova, a po tom pitanju pažnju javnosti najviše je privlačila širokim spektrom aksesoara za glavu - od svevremenskih beretki preko avangardnih kakve je nosila u filmu 'Moja draga gospo' do modela šešira po poslednjem kriku mode.
Odri bi se često ukrasila velikim, sunčanim naočarima i šalom koji bi obmotala oko glave. To je činila najviše zbog toga da zadrži barem deo anonimnosti u javnosti. Ovaj stil od Odri je preuzela Džeki Kenedi koja je i izjavila da je Odri njena modna muza.
10. Crveni ruž
'Za svaku ženu postoji nijansa crvene', izjavila je Odri. Budite odvažne i uključite crvenu u svoj stil. Crveni ruž simbol je ženstvenosti i večito seksi make up trend.
Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.