10 izuma koji su uzdrmali ženski svet

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2012, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 izuma koji su uzdrmali ženski svet

U današnje vreme je skoro nezamislivo da nemamo vodu u stanu ili kompjutere, ali neki izumi su ipak za žene važniji od drugih. Po sprovedenoj anketi, deset izuma se izdvaja. Šta mislite koji je najvažniji?

U sklopu tehnološkog napretka koji omogućuje lečenje nekada neizlečivih bolesti ili stvaranje najmaštovitijih gedžeta za ubijanje slobodnog vremena, ističu se i oni predmeti koji olakšavaju i obogaćuju život žena. Britanke su izdvojile deset takvih predmeta bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kojih danas ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu.

Koliko god tehnološki napredak sa sobom nosi i one negativne strane, pozitivni efekti svih onih izuma i predmeta uz koje štedimo novac, energiju i lično vreme ponekad nas podsete koliko je dobro živeti u vremenu u kojem se, na primer, ne treba prati veš na izvoru reke ili disati stegnuta nemilosrdnim korsetom.

U anketi koja je pitala Britanke koji su najvažniji izumi u ženskom životu, njih 2.000 dalo je odgovore zahvaljujući kojima je na top 10 lestvici mašina za pranje veša zauzela treće mesto, smestivši se tako posle brushaltera i prvoplasiranih – pilula za kontracepciju. Internet i mobilni telefon nisu osigurali svoja mesta na listi revolucionarnih izuma, dok su se na nju smestili maskara i pelene.

Koje su ostali predmeti i u kojem procentu ispitanih najviše ulepšali živote, podigli samopouzdanje i olakšali kućne poslove ispitanim ženama proverite u top 10 listi.

1. Kotracepcijske tablete 65 odsto;

2. Brushalter 34 odsto;

3. Mašina za pranje veša 34 odsto;

4. Tamponi 31 odsto;

5. Test za trudnoću 25 odsto;

6. Jednokratne pelene 17 odsto;

7. Maskara 8 odsto;

8. Farmerke 7 odsto;

9. Polugotovi zamrznuti proizvodi 6 odsto;

10. Kontaktna sočiva 4 odsto;

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.