Tri zemljotresa za tri dana u Japanu

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri zemljotresa za tri dana u Japanu

Tokio -- Zemljotres magnitude šest stepeni po Rihteru pogodio je severoistočnu obalu Japana i to je treći potres za tri dana u istoj zoni.

Vlasti nisu izdale upozorenje na cunami niti su registrovane žrtve ili materijalna šteta, saopšteno je u Tokiju.

Novi, podvodni potres dogodio se posle ponoći po lokalnom vremenu na oko 170 kilometara od grada Mijaki, saopštio je američki Institut za geologiju i dodao da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotres dogodio na oko deset kilometara dubine ispod mora.

Japan se nalazi na spoju četiri tektonske ploče i tu zemlju često pogođaju zemljotresi.

Jedan od najjačih potresa pogodio je severoistok Japana 11. marta 2011. magnitude devet stepeni posle čega je usledio cunami u kojem je poginulo ili nestalo oko 22.000 ljudi, a izazvao je i nuklearnu katastrofu u Fukušimi.
Pogledaj vesti o: Japan,   Zemljotres u Japanu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.