Zemljotres doneo korist Ford-u

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres doneo korist "Ford"-u

"Ford" vidi "veliku šansu" da u narednim mesecima preuzmu kupce od japanskih autokompanija koje se suočavaju sa odlaganjem proizvodnje zbog zemljotresa i cunamija.

"Mogućnosti za 'Ford' u Japanu nikada nisu bile veće," izjavio je danas izvršni diektor kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Ford-Japan" Tim Taker, prenela je agencija AP.

"Ford motor" ima velike ambicije da poveća rast u Japanu. Ali, kao i ostali američki proizvođači kola, u mnogome zaostaje na tržištu na kome dominiraju lokalne auto-kuće, kao što su "Tojota", "Nisan", "Honda" i druge.

Japanske autokompanije ne rade punim kapacitetima od 11. marta kada su u zemljotresu i cinamiju stradali ključi proizvođači auto-delova na severoistoku Japana.

Pojedini kupci ne mogu da očekuju da će njihova vozila biti isporučena u narednih nekoliko meseci u Japanu, a neka će stići tek naredne godine.

(Tanjug foto:muscularmustangs.com)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu,   Japan

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski kup u obe konkurencije u Japanu

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Maj.2011

Svetski kup u obe konkurencije biće održan krajem godine u Japanu, saopštila je danas Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB). Čelnici svetske "kuće odbojke" prethodnih sedmica razmatrali su mogućnost da zbog posledica razornog zemljotresa i cunamija, koji su 11. marta pogodili Japan, promene...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Novi zemljotres u Japanu

Izvor: B92, 25.Maj.2011, 08:55

Tokio -- Zemljotres jačine 4,9 stepeni Rihterove skale pogodio je sinoć istočni deo Japana, saopštio je američki geološki zavod...Zemljotres je registrovan na tri kilometra od grada Ivaki, odnosno 80 kilometara južno od nuklearke Fukušime, oštećene tokom razarajućeg zemljotresa i cunamija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.