Uskoro u ponudi vakcina protiv akni

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro u ponudi vakcina protiv akni

Jedan dermatolog Univerzitetske klinike u San Dijegu, koji je radio na vakcini protiv antraksa, trenutno radi na zaštiti od akni.

Profesor Erik Huang vođa je šestogodišnje studije koja bi trebalo da dovede do razvoja vakcine za borbu protiv bakterija, izazivača akni.

"Ovo je prva vakcina u službi ljudske lepote", rekao je Huang, dodajući da bi za nju postojalo veliko tržište.

Tinejdžeri su naročito skloni aknama jer se zbog pojačanog lučenja lojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žlezda usled pubertetskih promena, bakterije lakše razmnožavaju na njihovoj koži.

Istraživači su već razvili antitela koji utiču samo na toksični CAMP protein koji luči bakterija i sada rade na dve vrste vakcina - terapeutskoj i preventivnoj.

Zasad su te vakcine udaljene od pacijenata najmanje dve godine, ali ohrabruje činjenica da su se dobro opkazale na miševima i manjim uzorcima ljudske kože.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraživači rade na vakcini protiv akni

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2017

Jedan dermatolog Univerzitetske klinike u San Dijegu, koji je radio na vakcini protiv antraksa, trenutno radi na zaštiti od akni...Profesor Erik Huang vođa je šestogodišnje studije koja bi trebalo da dovede do razvoja vakcine za borbu protiv bakterija izazivača akni..."Ovo je prva vakcina u službi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.