U flaširanoj vodi 25.000 hemikalija

Izvor: NaDlanu.com, 04.Okt.2013, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U flaširanoj vodi 25.000 hemikalija

Voda u plastičnim flašama je praktična jer se lako nosi u torbi. Ipak, ona nije dobar izbor, jer novo nemačko istraživanje pokazuje da se u samo jednoj nalazi čak 25.000 hemikalija.

Neke od njih su izuzetno opasne za ljudski organizam, tvrde nemački naučnici.Oni su analizirali 18 različitih uzoraka vode koja se može kupiti u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj. Nakon čitavog niza vrlo složenih analiza otkrili su da većina vode u boci sadrži razne hemikalije, tačnije čak 24.520 >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << različitih hemikalija. Uočeno je da se u vodi nalaze i hormoni koji mogu narušiti hormonalnu ravnotežu.Naučnici poručuju da prisutnost hemikalija ne znači obavezno da će konzumenti razviti teške oblike bolesti, ali ističu da je ipak reč o veoma uznemirujućim otkrićima. Naročito zabrinjavaju hormoni koji mogu uticati na reproduktivni sistem žena, naročito u mlađoj dobi."Prerano je donositi konkretne zaključke o tome kako sve te hemikalije utiču na zdravlje. Potrebna su dodatna istraživanja. Ipak, sigurno možemo reći da voda u boci ne deluje blagotvorno na ljudsko zdravlje" saglasio se i Brus Blumberg sa Univerziteta u Kaliforniji.Izvor: Novimagazin

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.