U Beč na transplantaciju pluća

Izvor: B92, 06.Feb.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beč na transplantaciju pluća

Pacijenti iz Srbije kojima je potrebna transplantacija pluća biće na listi AKH klinike u Beču, a cena transplantacije za osiguranike u Srbiji je ista kao i za građane Austrije, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U sopštenju se navodi da su državni sekretar u Ministarstvu Vladimir Đukić i direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar posetili AKH kliniku u Beču sa kojom je postignut dogovor da se pacijenti iz Srbije kojima je potrebna transplantacija pluća stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na listu čekanja te klinike.

Kako se ističe, vreme čekanja na toj listi je od tri do šest meseci, a smrtnost je jedan odsto.

Eurotransplant odobrio je da se pacijenti iz Srbije nađu na zajedničkoj listi sa pacijentima AKH klinike, što je rezultat prethodno potvrđenog tvining sporazuma između Beča i Beograda.

"Cena transplantacije biće ista za naše osiguranike kao i za građane Austrije", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.