Treća doza Sinofarmovom vakcinom - izvesno

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 10:40

Treća doza "Sinofarmovom" vakcinom - "izvesno"

Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije (INEP) rekla je da je izvesno da će biti potrebna treća doza vakcine kineskog proizvođača Sinofarm.

Međutim, ona ističe da neće morati da je prime svi vakcinisani, već oni kod kojih je nastao blaži odgovor ili je taj odgovor izostao.

Ona je rekla da je sada sasvim jasno da će vakcine novije tehnologije stvarati dugoročniju zaštitu, minumum godinu dana, i istakla da su sve vakcine bezbedne, s tim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što, kako kaže, kineska kasnije stvara antitela.

Treća doza? "Ne vidim problem"

"Sinofarm je vrlo bezbedna, klasična vakcina, ali slabija je malo. Mana vakcine je što kasnije deluje", rekla je Gnjatovićeva.

Navodi da vakcinacija deluje, da oni koji nemaju antitela u kontaktu sa virusom jako brzo razviju zaštitu.

Ukazuje i da nije potvrđeno nijedno ugrožavajuće dejstvo nakon primene vakcine.

Važne informacije za sve koji su primili "Sinofarmovu" vakcinu VIDEO

"U pitanju su očekivane reakcije, malaksalost, temperatura, bol na mestu uboda", navodi Marija Gnjatović.

Ona se osvrnula i na novu varijantu virusa kojom je zaražen veliki broj ljudi u Indiji, ukazujući da ne postoje naučni dokazi da li je taj soj opasniji u smislu izazivanja teže kliničke slike ili bržeg širenja virusa.

"Taj virus je za praćenje i strogu kontrolu", poručila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.