Tačka na telu koja oslobađa mnogih boljki

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačka na telu koja oslobađa mnogih boljki

Simptomi stresa su brojni i neprijatni. Glavobolja, probavne smetnje, nesanica i nervoza neke su od situacija koje možete rešiti u samo nekoliko minuta, i to pritiskom na jednu tačku.

Stres je svakodnevna pojava koju većina nas proživljava. Osim nervoze ima i brojne fizičke simptome poput glavobolje, manjka energije, pada imuniteta, pa čak i probavnih smetnji.

Kineska metoda lečenja poznata kao akupresura objašnjava da na ljudskom telu postoje određene antistres >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tačke čijom se stimulacijom telo opušta i oslobađa stresa.

Jedna takva se zove Shen Men što u slobodnom prevodu znači "vrata raja".

Pritiskom na tu antistres tačku smanjuje se stres, povećava energija i jača imunitet, ublažava osećaj bola. Tačka se nalazi na unutrašnjem gornjem delu uva, a laganim trljanjem ona postaje aktivna.

Evo kako da masažom tačke Shen Men opustite telo i duh: 

Štapićem za uši pritisnite tačku na i nežno je masirajte.

Dišite polako i duboko, osluškujte udah i izdahe.

Dok udišete, gledajte u levu, a tokom izdisaja u desnu stranu, ali bez okretanja glave.

Postepeno ćete osetiti kako se vaš telo opušta, a simptomi stresa smanjuju.

Saveti: 

Tačku možete masirati i vrhovima prstiju

Masirajte tačku svaki put kada osetite da ste pod velikim stresom

Ovaj postupak možete ponavljati svakoga dana pre spavanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.