Izvor: eKlinika.rs, 19.Mar.2024, 12:01

Suve šljive u svakodnevnom meniju dobre su za srce

Suve šljive bogatije su vlaknima i imaju više hranljivih materija od svežih šljiva. Takođe su bogate vlaknima koja pomažu rad i kretanje creva. Pored ovoga, neka nova istraživanja navode da bi suve šljive mogle da ponude više od olakšanja od zatvora.
Zdravstvene prednosti konzumiranja suvih šljiva Svakodnevno konzumiranje suvih šljiva može poboljšati nivo holesterola uz istovremeno smanjenje oksidativnog stresa i upale, prema dve nove studije predstavljene na nedavno održanoj glavnoj konferenciji Američkog društva za ishranu. Prednosti dugotrajnog konzumiranja suvih šljiva za zdravlje srca primećene su kod muškaraca. Kod starijih žena, redovno jedenje suvih šljiva nije...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.