Stiže i Registar osoba obolelih od retkih bolesti

Izvor: B92, 16.Feb.2021, 19:00

Stiže i Registar osoba obolelih od retkih bolesti

Novim zakonom o zdravstvenom osiguranju, koji bi Srbija trebalo da dobije sredinom godine, odnosno 1. juna 2021., prvi put će u pravne propise u Srbiji biće uvedena definicija retkih bolesti

U obrazloženju Nacrta novog zakona navodi se da se pojavila potreba za daljim unapređenjem sistema obaveznog zdravstvenog osiguranja, koja se ogleda u odgovarajućim rešenjima koja se odnose na ostvarivanje prava na naknadu zarade usled privremene sprečenosti za rad usled bolesti ili povrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa su njime predložena nova rešenja kojima se olakšava ostvarivanje tog prava osiguranicima, kao i poslodavcima.

Planirano je, po prvi put, uvođenje definicije retkih bolesti u pravne propise Republike Srbije.

To bi zapravo bilo sprovođenje jedne od aktivnosti Programa za retke bolesti u Srbiji za period 2020-2022. godine sa Akcionim planom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi zakon o zdravstvenom osiguranju uvodi Registar retkih bolesti

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2021

Novim zakonom o zdravstvenom osiguranju, koji bi Srbija trebalo da dobije sredinom godine, odnosno 1. juna 2021, prvi put će u pravne propise u Srbiji biće uvedena definicija retkih bolesti...U obrazloženju Nacrta novog zakona navodi se da se pojavila potreba za daljim unapređenjem sistema obaveznog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.