Šta da (ne) jedeš kada te muči alergija

Izvor: Mondo, 15.Apr.2013, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta da (ne) jedeš kada te muči alergija

Počelo je proleće, počele su i alergije. Ako ti curi iz nosa, peku te oči, kašljucaš... evo šta bi trebalo da jedeš i piješ.

Guliver/Getty images/Thinkstock

Navali na jabuke, ali ih nemoj ljuštiti, samo ih dobro operi. Kora jabuke sadrži antioksidanse koji blagotvorno utiču na kapacitet pluća. To važi i za jagode i pomorandže.

I grožđe ublažava simptome alergije. Pre svega crveno i crno grožđe, piše "Hafingtonpost" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Huffingtonpost).

Ako ne volite ovo voće, pokušajte sebi da olakšate lukom i paradajzom. Takođe su dobri za disajne organe, a imaju i dosta vitamina C koji štiti od alergija.

Dan počnite i završite čajem, ali biljnim, bez dodatih aroma i boja. Što topliji čaj, to bolje. Ovaj napitak će vam pomoći da ubrzate iskašljavanje, a može da ublaži i neprijatno grebuckanje grla.

Ono što ne bi trebalo da jedete ako vas muče "prolećne" alergije, je celer. Ova, inače zdrava i ukusna biljka, može da pojača osećaj peckanja u grlu. Isto važi i za kivi i breskve.

Začini su zdravi zbog kapsaicina, ali isti taj sastojak može pospešiti curenje iz nosa i peckanje očiju. Zato izbegavajte začine, pre svega one ljute.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.